Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La raionul de conserve din supermarketuri găsești tot ce vrei, de la zacuscă și murături până la compoturi și dulcețuri. Dar parcă nimic nu se compară cu cele făcute în casă, după rețetele mamei sau bunicii. Se pot condimenta după propriul gust, ești sigură de ce pui în ele, sunt mai sănătoase și clar au alt gust! Iată câteva rețete și trucuri de preparare!

Compoturile

Se pot conserva la borcan aproape toate fructele. Se aleg cele frumoase, tari, nevătămate, se spală şi se curăţă de sâmburi. Apoi se pregăteşte o cantitate potrivită de apă cu zahăr după gust, care se dă în clocot. Aici se opăresc fructele, fără a le lăsa să se înmoaie, le treci printr-un jet de apă rece şi le pui apoi în borcane. Apa cu zahăr se fierbe circa 5 minute, apoi se toarnă peste fructele din borcane, care trebuie să fie acoperite în totalitate. Ca să nu se spargă borcanele din cauza temperaturii, pune sub ele o cârpă. Poţi condimenta compoturile cu zeamă şi felii de lămâie, cu mentă sau cu batoane de vanilie.

Integral pe Click!



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.