Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Presiunea pe secțiile de terapie intensivă ar scădea enorm, în această perioadă dificilă, prin folosirea celor patru barocamere mobile achiziționate de statul român, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după incendiul de la Colectiv, spune medicul Bogdan Cristian Ion, specialist în medicină hiperbară. Potrivit medicului, în fiecare zi, 200 de pacienți cu COVID-19 ar putea fi salvați cu cele patru barocamere, nemaifiind necesară ventilarea mecanică a acestora și nici internarea lor pe terapie intensivă.

Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele COVID sunt sufocate de numărul tot mai mare de bolnavi în stare gravă, zeci de pacienți fiind puși, zilnic, pe liste de așteptare pentru a fi transferați, uneori la sute de kilometri, acolo unde se mai găsesc paturi libere în ATI. Iar specialiștii în Terapie Intensivă atrag atenția, în fiecare zi, asupra acestei situații disperate. Ieri, a fost ziua cea mai neagră: 107 morți și 861 de pacienți grav bolnavi, pe secțiile ATI.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.