Mai mulți patroni care nu vor primi ajutorul din bani europeni, promis de Guvernul României, se pregătesc să depună plângere penală pentru a se ancheta modul în care a fost organizată operațiunea pentru acordarea granturilor de 150.000 de euro.

Cei care nu au reușit să intre pe lista scurtă a celor 4.500 de firme câștigătoare spun că a fost imposibil să încarce documentele în sistem în câteva secunde, așa cum reiese din lista de aplicații. Mai mult, aceștia acuză Guvernul că nu le-au fost indicați toți pașii pentru aplicație, deși informația completă exista și au folosit-o firmele de consultanță care au reușit să încarce datele a zeci de firme, fiecare, în câteva minute.

Guvernul PNL a anunțat, cu surle și trâmbițe, ajutorul pe care statul îl va acorda companiilor afectate de criza sanitară din pandemie. Mai ales pentru HoReCa se preciza că sunt alocate fonduri, pentru că industria ospitalității a fost foarte grav afectată. Cu toate acestea, patronii care așteptau sprijinul s-au trezit că nu ajung banii pentru toată lumea, iar criteriul de selecție aplicat de Executiv a fost „primul venit, primul servit”.

„20.588 de companii dintre cele 65.441 care au obținut certificate CSU au aplicat pentru «Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor», însă bugetul de 307,5 milioane de euro ajunge doar pentru primele 4.500 înscrise, ținând cont de sumele eligibile de 15% din cifra de afaceri plafonate la 150.000 euro. Sunt astfel nedreptățite și discriminate peste 16.000 de firme care, deși au fost afectate de măsurile guvernamentale, nu primesc niciun ajutor”, explică specialiștii ListăFirme.ro, lider de piață în analiza datelor privitoare la companii.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.