Un ficat suprasolicitat, obosit, gras sau mărit are nevoie urgentă de detoxifiere, însă acesta este printre singurele organe care atunci când au nevoie de ajutor nu transmit durere.

Ficatul este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să îl protejăm, pentru că de el depinde sănătatea noastră. Avem la îndemână câteva remedii naturale care sunt de mare ajutor pentru ficat. Cu toate acestea, există alte semne specifice care ar trebui să ne îndrepte urgent către o dietă de curăţare. În această categorie intră, în primul rând, greaţa, oboseala, calitatea slabă a somnului şi migrenele, însă şi lipsa capacităţii de concentrare, stările de irascibilitate, halena şi transpiraţiile abundente şi urât mirositoare.

Specialiştii spun că un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.