Socialiștii din România nu au putut fi detronați din topul preferințelor electoratului, după patru ani în care actualul partid de guvernare, PNL, împreună cu USR, dar și cu sprijinul președintelui României au încercat să-i demonizeze. PSD, împreună cu Pro România, partid desprins din prima formațiune politică, au surclasat Partidul Național Liberal atât la alegerile locale din data de 27 septembrie, cât și la alegerile europarlamentare care au avut loc în primăvara anului trecut.

Singurul partid de pe zona de centru-stânga care are probleme electorale este ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, care însă urmează să fie înghițit de formațiunea condusă de Victor Ponta, pe listele căreia va candida la alegerile din 6 decembrie.

USR-PLUS a obținut cel mai mic scor la votul politic, de la înființarea partidului progresist – sub 7 procente. În condițiile unui boom electoral de la europarlamentarele de anul trecut, când a scos un scor electoral de peste 22,3 la sută, sau de la alegerile parlamentare din 2016, când a obținut aproape 9 procente. PMP și UDMR se mențin, în urma alegerilor locale care au fost consumate cu doar două luni înaintea celor generale, în marja pragului electoral.

Această perspectivă poate genera o imagine elocventă despre ce se va întâmpla în 6 decembrie, care va fi scorul partidelor competitoare și cum va fi configurat noul Parlament. Concluzia generată de aceste cifre arată că, în ciuda mesajului „M..e PSD!”, care a infestat spațiul public autohton în ultimii patru ani, adversarii socialiștilor nu au reușit să schimbe semnificativ ierarhia politică.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Muie PSD! Jurnalul Național? O altă bucată de hârtie igienică a Varanului, precum Antena 3 și etc. Cică PNL e tot sub comuniști la votul pulimii. Păi așa au fost ei și la locale categorisiți, iar rezultatul a fost cu totul altul. Mai avem o leacă până la legislative, apoi vom vedea cât de adevărat e articolul ăsta căcat de altă slugă a șopârloiului securtistoid ceaușist, ocnaș liberat și el. Muie PSD!

27 octombrie 2020 18:08

Muie antena 3 Mai mergeti dracului de mincinosi si manipulatori slugile securistului turnator Voiculescu, , cat a fost Psd -ul la guvernare a pompat in voi adica varanului Voiculescu pt.presa lui si antena 3 milioane de euro, acu m ca PNL a inchis rubinetul pt securistul turnator Voiculescu minte si manipuleaza in favoarea Psd-ului..

27 octombrie 2020 16:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.