Incertitudinile pe care le întâmpină în această prioadă atât turiștii cât și hotelierii par să blocheze turismul intern. Pe de o parte teama de o nouă blocare îi sperie pe români să rezerve din timp camere la hotel, iar pe de altă parte hotelierii ezită să lanseze pachete atractive ca înainte de pandemie, afirmă Cristian Bărhălescu, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

“În acest moment este în continuare o frică din partea clienților de a face early booking. Mult s-a dus tendința către last minute iar pensiunile și locațiile care au mai puține locuri sunt preferte în locul hotelurilor cu restaurante astfel încât în acest moment marile investiții sunt cele mai afectate de măsurile luate de către autorități în contextul pandemiei”, a explicat Cristian Bărhălescu, pentru B1.

Bărhălescu spune că o nouă închidere generată de pandemia de coronavirus ar putea reprezenta o grea lovitură pentru cei din turism.

“Turiștii ezită să facă rezervări față de alți ani. S-au făcut mult mai puține pachete în acest an. Până în acest moment marea majoritate a hotelurilor erau ocupate, acum nu doar că avem locuri, dar nici hotelierii nu știu cum să reacționeze pentru că, în condițiile în care se va face o nouă închidere sau un lockdown, ar fi obligați să returneze banii iar investițiile sunt făcute în organizare, în alte servicii de pregătire, în personal. În aceste condiții problema pentru hotelieri ar fi una destul de serioasă”, a mai precizat Cristian Bărhălescu.

Românii care și doresc să se distreze de Revelion sau de Crăciun trebuie să știe că petrecerile clasice cu programe artistice vor dispărea. Destinații externe preconizate pentru sărbătorile de iarnă par să fie Egipt, Dubai și Antalya.


Comentarii

Dan Gabor Precizez ca ma refer exclusiv la circoteca turistica cu "sarbatorile de iarna" si nicidecum la Sf. Nastere a Domnului-Dumnezeul dvs., pe care nici o gripa chonezeasca nu ar putea vreodata sa o "dea peste cap".

27 octombrie 2020 8:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.