Svetlana Tihanovskaia a anunţat luni începerea grevei generale în sectorul public, după expirarea ultimatumului dat Președintelui Aleksandr Lukașenko pentru a demisiona. Lidera opoziţiei din Belarus a făcut anunțul din Lituania, unde se află în exil, solicitând compatrioților săi să arate că ”nimeni nu va lucra pentru regim”.

”Din această dimineaţă, angajaţi ai întreprinderilor şi uzinelor de stat, din sectorul transporturilor, mineri, profesori şi studenţi au intrat în grevă. Greva în întreprinderile de stat este o pârghie de presiune economică. Iar cea din sectorul privat este un semn de solidaritate din partea fiecăruia, este la fel de important”, a anunțat lidera opoziției într-un mesaj, prin Telegram

Presa de opoziţie a distribuit în reţelele sociale materiale video în care apar zeci de tineri adunaţi în faţa universităţilor sau ocupându-le în cadrul unor proteste ”sit-in”. Site-ul independent tut.bi a publicat imagini cu muncitori care încetează lucrul şi cu acţiuni de solidaritate în cel puţin patru mari întreprinderi de stat, transmite Agerpres.

Integral pe Realitatea.netComentarii

#Coruptia ucide #In chiloti, la Metrou = #Svetlana e cu noi! cetatenii din "Belarus" (din Bielorusia, n.m.) trebuie sa deprinda obiceiul de a suge EURO-poolla cf. Sf. Norme ale lu' Ursula von der Pizden zisa si Baba-CE.

26 octombrie 2020 21:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.