Partidul Ecologist a devenit, peste noapte, salvarea de conjunctură care a strâns la un loc negaționiști, „patrioți anti-mască” și luptători cu statul paralel. Cândva apropiați de Liviu Dragnea în PSD, oameni precum Cătălin Rădulescu, Liviu Pleșoianu sau Șerban Nicolae se regăsesc pe listele PER. În partid au intrat și personaje precum Marian Vanghelie sau Cătălin Ivan. Acum, ecologiști cu numele, toți au în comun un singur lucru: să obțină un loc în Parlament.

Surse politice citate de DIGI24 susțin că în spatele formațiunii conduse oficial de mai puțin cunoscutul Dănuț Pop stau Codrin Ștefănescu și Marian Vanghelie. Ștefănescu, rămăs încă în PSD, laudă pe Facebook noile achiziții ale PER, în timp ce Marian Vanghelie candidează pentru un loc în Parlament în județul Călărași.

În prima conferință de presă susținută la sediul Partidului Ecologist din România (PER), foștii parlamentari social-democrați Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, excluși de pe listele de candidați ai PSD pentru alegerile parlamentare, au atacat dur noua linie politică a formațiunii conduse de Marcel Ciolacu. Senatorul Șerban Nicolae a susținut că nu a plecat din partid pentru a-i fi mai bine, ci pentru a putea continua lupta pe care și-a asumat-o față de electorat, afirmă JURNALUL NAȚIONAL.

Șerban Nicolae recunoaște că a intrat în partid pentru că i s-a oferit un loc pe liste pentru alegerile parlamentare după ce nu s-a regăsit pe listele PSD
Liviu Pleșoianu s-a înscris în PER supărat că PSD s-a îndepărtat de temele promovate și susținute de Liviu Dragnea. „Dacă PSD a ajuns într-un asemenea hal, prin conducerea sa, încât să nege tot ceea ce a afirmat şi înainte de alegeri, în 2016, şi după, atunci niciun om cu coloană vertebrală nu mai are ce căuta acolo. E motivul care m-a determinat pe mine să plec”, a spus, citat de UNIVERSUL, într-o conferință de presă Liviu Pleșoianu.

Și Cătălin Rădulescu a găsit tribuna unui partid de unde să își promoveze elucubrațiile, după ce a fost dat afară din PSD, anunță DIGI24. „Ne place ideea de ecologism”, a explicat Rădulescu motivul pentru care a intrat în partidul lui Dănuț Pop, după care a continuat cu teorii ale conspirației și cu un discurs anti-mască.

„Acest virus a fost creat mulți ani înainte în laboratoare și a fost aruncat pe piață pentru a se crea această pandemie”, spune Rădulescu, care susține că „masca nu e sănătoasă pentru că ea produce modificări cerebrale”. „Noi suntem cei care considerăm că purtarea măștii nu trebuie să fie obligatorie niciodată în această țară”, a mai explicat Rădulescu, citat de GÂNDUL, noua ideologie a Partidului Ecologist.

Iar surprizele nu se opresc aici în privința listelor electorale ale Partidului Ecologist Român. Sorin Bota, senator ex-PSD, candidează pentru un post de deputat la Maramureș. Emanuel Savin, ex-senator PSD, candidează, din partea PER, pentru un nou mandat de parlamentar, de data aceasta la Camera Deputaților, pentru județul Prahova, anunță G4MEDIA. Mai regăsim pe această listă și numele senatorului ex-PSD Nicolae Avram, care candidează din partea Partidului Ecologist pentru un mandat de deputat.

Nu în ultimul rând, în PER au ajuns și artiști printre care Marcel Pavel sau Sanda Ladoși care candidează în Mureș pe listele partidului pentru alegerile parlamentare, anunță COTIDIANUL. În perioada pandemiei, Marcel Pavel s-a remarcat prin pozițiile pe care le-a avut în legătură cu coronavirusul. Deși bolnav de COVID, spitalizat sub tratament, Marcel Pavel scria pe Facebook că nu crede în virus și că el consideră că are o „dublă pneumonie”. „Nu am declarat și nu susțin faptul că există acest virus ordinar. Întrebați-i pe cei care l-au inventat și l-au răspândit pe întreaga planetă!”, afirma Marcel Pavel.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia:  Credeți că PER, noul refugiu al proscrișilor PSD, va reuși să acceadă în Parlament?


Comentarii

De o lună, principala acuzație pe care propaganda PSD – Pro România o aduce Guvernului Orban este aceea că, prin organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, a contribuit la explozia epidemiei de coronavirus. O uriașă minciună, spulberată de cifrele pandemiei în Europa. De la Marcel Ciolacu la Victor Ponta, de la C. A. C. P. Tăriceanu la deputatul „Mitralieră”, de la Mihai Gâdea la Victor Ciutacu, de la Mircea Badea la Ionuț Cristache – „Sărmăluță”, de la Mugur Ciuvică la Bogdan Chirieac, de la Mirel Palada la Adrian Ursu, toată propaganda Ciumei Roșii repetă la nesfârșit această retorică: pandemia a explodat din cauza Guvernului, care s-a încăpățânat să organizeze alegerile locale pe 27 septembrie! Mai mult, minciuna cu pricina este folosită și ca „argument” pentru amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

30 octombrie 2020 8:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.