Presate de curentul schimbării din societate, partide tradiţionale ca PSD, PNL şi UDMR s-au mai scuturat de parlamentarii de meserie, unii dintre ei „uitaţi” în băncile Casei Poporului chiar de la începutul anilor 90. Câţiva proscrişi din PSD au devenit, peste noapte, ecologişti. Politic, nu civic.

Zeci de nume grele ale anilor 90 şi 2000 n-au mai prins listele partidelor din care fac parte. Unii au fost daţi la o parte pentru că erau pietre de moară pentru imaginea partidului, alţii pentru că erau în conflict cu şefii. Cert e că aleşii-jurişti care au mutilat legislaţia penală şi legile Justiţiei pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de puşcărie pot forma o Comisie Juridică paralelă, constată ADEVĂRUL, care dă exemple ca Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Şerban Nicolae, Nicolae Bacalbaşa, Ecaterina Andronescu sau Niculae Bădălău.

Partidul Ecologist Român (PER) merge în alegerile parlamentare de anul acesta cu foști social-democrați. Pe listă se regăsește deputatul Cătălin Rădulescu, exclus din PSD, care candidează la Argeș, pentru un nou mandat la Camera Deputaților. JURNALUL NAȚIONAL amintește că Rădulescu a fost sancționat pe motiv că a absentat la ședința în care ar fi trebuit să se voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în urmă cu două luni. De asemenea, pe lista candidaților PER îl regăsim și pe fostul europarlamentar Cătălin Ivan, care participă la scrutinul electoral pentru un post de deputat de Iași.

Cele mai sonore nume, însă, care candidează pe lista ecologiștilor, sunt cele ale senatorului Șerban Nicolae și deputatului Liviu Pleșoianu. Ambii și-au anunțat, recent, demisiile din PSD. Liviu Pleșoianu a postat, în ultimul an, mai multe articole nefavorabile la adresa actualei conduceri a PSD, întărind faptul că orientarea politică a partidului nu mai are legătură cu motivele pentru care, în 2016, a decis să intre în această formațiune. Pleșoianu cadidează pentru un nou mandat de deputat de București, pe lista Partidului Ecologist.

La rândul său, senatorul Șerban Nicolae a demisionat din PSD, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce social-democrații nu l-au mai inclus pe listele aferente alegerilor generale. Nicolae, fondator al PSD, va candida la Senat, din partea PER București. Și fostul edil PSD al Sectorului 5 București, Marian Vanghelie, vizează un mandat de deputat, ca membru al Partidului Egologist Român, filiala Călăraşi, anunță G4MEDIA.

Iar surprizele nu se opresc aici în privința listelor electorale ale Partidului Ecologist Român. Sorin Bota, senator ex-PSD, candidează pentru un post de deputat la Maramureș. Emanuel Savin, ex-senator PSD, candidează, din partea PER, pentru un nou mandat de parlamentar, de data aceasta la Camera Deputaților, pentru județul Prahova. Mai regăsim pe această listă și numele senatorului ex-PSD Nicolae Avram, care candidează din partea Partidului Ecologist pentru un mandat de deputat.

Listele PER conțin însă și alte nume sonore. Unul dintre acestea este al lui Aurelian Pavelescu, președinte PNȚCD, care candidează la Senatul României, din partea organizației de București. Mai candidează Sanda Ladoși și Marcel Pavel, anunță OKMAGAZINE.

Niciun rând de alegeri fără vedete pe liste. Nu fac excepție nici alegerile din 6 decembrie, constată COTIDIANUL. Cântăreții Marcel Pavel și Sanda Ladoși vor candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Ecologist (PER). Astfel, în judeţul Mureş, lista PER pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Bogdan Stanoevici, iar pe locul 2 se află Marcel Pavel. La Senat, lista va fi deschisă de Sanda Ladoşi, iar pe locul 2 e compozitorul Andrei Kerestey.

Surse politice, citate de JURNALUL NAȚIONAL, precizează că, săptămânile trecute, ar fi avut loc negocieri și cu fostul premier PSD Viorica Dăncilă pentru a face parte din listele de candidați ale PER. Însă numele fostului prim-ministru nu apare pe aceste liste. Apare, în schimb, numele lui Teodor Niţulescu, fost primar al municipiului Alexandria, fost deputat PSD şi fost prefect al judeţului Teleorman.

Poate că formaţiunea necunoscutului Dănuţ Popa (PER) ar fi rămas în adormire, dacă nu ar fi avut loc noile achiziţii. Din lotul verzilor români (într-o ascensiune europeană fulminantă n.a.) vor face parte Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Cătălin Rădulescu, zis “Mitralieră,” demisionari sau demişi din PSD. Și astfel, constată ROMÂNIA LIBERĂ, odată cu europenizarea totală a PSD şi cu abdicarea de la principiile suveraniste, Marcel Ciolacu a creat, cu voie sau din nevoie, un nou partid.

Și astfel, odată cu dispariţia Pro România şi ALDE din Parlament, va apărea o nouă formaţiune politică: Partidul Ecologist Român. Și pentru că niciodată un loc vacant (PRO România sau/și ALDE, n.r.) nu rămâne gol, oricând apare altcineva să-l ocupe, PER va face jocul exact ca orice balama politică. Adică se va regrupa în siajul corăbiei mai mari.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia:  Credeți că PER, noul refugiu al proscrișilor PSD, va reuși să acceadă în Parlament?


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.