Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Relația dintre PNL, USR și PLUS devine tot mai rece iar Nicușor Dan încă așteaptă să fie instalat ca primar general. Acesta nu-și poate prelua mandatul de primar general nu din cauza contestațiilor PSD, ci pentru că Ludovic Orban ar forța înscrierea acestuia în PNL. Afirmația a fost făcută de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Nicușor Dan nu este astăzi primar nu din cauza lui Firea și a contestațiilor noastre, ci din cauza bâlciului din Prefectura București. A fost o decizie a Tribunalului București care spune că primar e Nicușor Dan și validează. Nu contează dacă noi facem o plângere împotriva acelei hotărâri pentru că ceea ce decide Tribunalul e executoriu de drept. Înseamnă că eu pot să contest cât vreau, Nicușor Dan își poate prelua mandatul. Să ia legătura cu Orban care o târâie așa, că nu vrea să se înscrie în PNL”, a afirmat Bădulescu, citat de COTIDIANUL.

Nicușor Dan a anunțat că nu va putea prelua încă mandatul de primar general al Bucureștiului și nu va putea, astfel, depune jurământul în noua funcție deoarece mandatul i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD. Nicușor Dan a precizat că dosarul celor 52 de apeluri are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie, la o lună după câștigarea alegerilor la Primăria Capitalei, în urma votului exprimat pe 27 septembrie, potrivit DIGI24.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a spus primarul ales al Bucureștiului.

El a precizat că cei care au contestat validarea de către Tribunal a mandatului său nu sunt interesaţi de problemele cu care se confruntă bucureştenii acum, remarcă GÂNDUL. „Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci întârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor ‚prieteni’.” , a precizat Nicuşor Dan, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Inițial, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, trebuia să depună jurământul în ziua de vineri, 16 octombrie, amintește ANTENA3. Săptămâna trecută el a anunțat că nu își va putea prelua mandatul la acea dată din cauză că dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București.

„Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a mai declarat Nicușor Dan.

Pe de altă parte, primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text, în limba engleză, în care afirmă că încă munceşte şi că este "ca oţelul". "I’m still here. Still working. Still like steel. And I like it (Sunt încă aici. Încă muncesc. Tot ca oţelul. Şi îmi place", a scris, citată de ADEVĂRUL, Gabriela Firea pe Facebook, joi seară.

Chiar și relația dintre cei doi politicieni proveniți din aceeași alianță USR-PLUS, care urmează să conducă Bucureștiul, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Primarul ales și viitorul viceprimar nu au mai vorbit din seara victoriei, , anunță LIBERTATEA. În timp ce aceștia invocă “o perioadă aglomerată” și “chestiuni administrative” care mai trebui lămurite legate de primărie, în spatele motivelor răcelii s-ar afla, potrivit informațiilor Libertatea, îndepărtarea susținătorilor lui Nicușor Dan de pe listele USR-PLUS pentru parlamentare sau apropierea viitorului primar general de PNL.

Tandemul învingător susținut de PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan-Vlad Voiculescu, scârțâie chiar înainte ca aceștia să se fi instalat în funcții, potrivit informațiilor obținute de ziar. Iar un semn pentru asta e faptul că de la momentul victoriei, acum o lună, cei doi nu s-au mai întâlnit deloc și nici măcar nu au mai vorbit la telefon. O recunosc chiar Nicușor Dan și Vlad Voiculescu pentru LIBERTATEA, chiar dacă evită să confirme o răceală.

Cei din tabăra Voiculescu-PLUS îi reproșează lui Nicușor Dan o prea puternică apropiere de PNL. Primarul ales al Capitalei a fost mereu flancat în campanie și după de premierul Ludovic Orban, zilele trecute vorbindu-se chiar de o posibilă înscriere a lui Dan în PNL.


Comentarii

Cerem lui Ludovic Orban sa nu uite ca a ajuns sa conduca Guvernul Romaniei pentru un - STAT DE DREPT - si o - ROMANIE CURATA - Tineri, maturi, pensionari de orice orientare politica, anul acesta va hotarati soarta si viitorul pentru cei patru ani care urmeaza si pentru deceniul 2020 - 2030. Cred ca nimeni nu doreste, ca, ceea ce s-a intamplat timp de 30 de ani sa mai continuie! Trebuie sa curatam clasa politica, institutiile statului, justitia si sa eliminam - SPECIALII - din viata noastra, pentru todeauna, in numele copiilor nostrii carora acestia le fura viitorul, le fura spitalele, autostraziile si in vitorul lor si pensiile! Daca se continua cu - SPECIALII - , noi nu vom mai avea pensie! Pentru aceasta trebuie sa cerem, sa distribuim, sa ne unim, sa protestam, etc. * Investim in acest moment PNL - ul si celelate partide asociate, de a trece cat mai repede posibil la demararea procedurii privind cerintele noastre altfel vor disparea la gropa istoriei, pentru ca vor dovedii ca sunt asemenea PSD -ului! * Modificarea Constitutiei! * Reorganizarea Curtii Constitutionale, depolitizarea acesteia, neutralitatea acesteia, profesionalizarea si extindertea dreptului de a fi sesizata si de catre societatea civila. * Reorganizarea Avocatului Poporului, avocat care nu este al cetatenilor. Pentru o - JUSTITIE - dreapta si cinstita! * Privind Sectia Speciala pentru magistrati cerem reorganizarea acesteia, neutralitatea politica a acesteia, posibilitatea ca justitiabilul nedreptatit sa poata sesiza aceasta institutie. Daca in ce priveste inculparea magistratilor de catre DNA va reveni sub aceiasi forma, inapoi, exista pericolul protectiei, acuzarii politice, ascunderii dosarelor, etc.

27 octombrie 2020 1:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.