Academicianul dr. Virgil Enătescu, considerat unul dintre cei mai geniali oameni din lume, a decedat joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani. Fiica academicianului a postat un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare.

Virgil Enătescu s-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940. Din studenţie, a fost pasionat de partea de cercetare experimentală, fapt ce i-a dezvoltat un mod de gândire iniţiat în lumea medicală de Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale.

A fost membru al Academiei Române şi preşedinte a numeroase foruri şi comisii ştiinţifice interne şi internaţionale.

Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi sătmărene, notează presasm.ro

Academicianul dr. Virgil Enătescu a decedat joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani.

Fiica academicianului a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care anunţă că dr. Virgil Enătescu va fi condus sâmbătă pe ultimul drum.

“Astăzi 23 octombrie 2020 ora 19.00 este priveghiul și mâine 24 octombrie ora 15 va avea loc slujba de înmormântare, la Capela Cimitirului de lângă gară”, a anunțat Emilia Enătescu, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Puternic marcată de pierderea tatălui ei , fiica academicianului dr. Virgil Enătescu a lasat şi un mesaj emoţionant:

Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, păşeşte cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, şi zi: „Acest suflet drag ţi-l aduc în dar – Ţie, Doamne”, a încheiat mesajul Emilia Enătescu, fiica academicianului dr. Virgil Enătescu, pe reţeaua socială.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.