Ultima oră! Anunț important făcut de Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Acesta a decis vineri să recomande plenului ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătășii în Guvernul Ponta. Acesta este acuzat de DNA pentru trafic de influență și luare de mită.

Vineri, în urma votului din Comisie privind soarta lui Nicolae Bănicioiu, s-au înregistrat 19 voturi pentru ridicarea imunității și 2 voturi împotrivă. Votul a fost secret cu buletine, dar toți deputații PNL și cei ai USR au votat la vedere pentru ridicarea imunității. Raportul Comisiei Juridice va fi transmis plenului Camerei, iar votul final pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu a fost programat pentru marți, la ora 11:00, scrie g4media.ro.

Bănicioiu a solicitat accesul la dosar

Zilele trecute, Nicolae Bănicioiu a solicitat să aibă acces la dosarul penal, care, potrivit mai multor surse parlamentare, are 180 de volume. DNA a anunțat marți că a cerut ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era ministru. E vorba despre o mită totală în valoare de 3,9 milioane de lei. Fostul ministru vizat de investigația DNA este Nicolae Bănicioiu, la acel moment ministru al Tineretului în guvernul Ponta.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.