Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Municipiul București și județele Alba și Cluj au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, potrivit informațiile transmise, joi, 22 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, județul Alba a ajuns la o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, de 3,37 la mia de locuitori. În Municipiul București incidența a ajuns la 3,31 cazuri la mia de locuitori, iar Clujul are o incidență de 3,05 cazuri. Foarte aproape de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori se află județul Harghita, cu 2,97 cazuri, urmat fiind de Sălaj cu 2,59 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Cele mai mici incidențe sunt în județele Argeș (0,73), Vrancea (0,75), Mureș (0,8) Buzău (0,81) și Tulcea (0,93).

Localitățile din România care au depășit incidența de 3 la mia de locuitori

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, marți, 20 octombrie, că în 255 de localități a fost depășită incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, între acestea fiind 22 de municipii și 15 orașe.

„Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente, la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, marţi seară, la Digi24.

Raed Arafat a enumerate municipiile București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Aiud, Caracal, Huși, Roșiori de Vede, Odorheiul Secuiesc, Dorohoi, Iași, Roman, Bârlad.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Stima noastra si mandria PSD-ul - Pademia. Incepand de pe la Paste, creste numarul de moaste. Trenul pandemiei vine, prostii stau veseli pe sine, rapanosi si fara masca, asteptand ca sa-i loveasca. Cine-i cu "noroc" la basca are sanse s-o mierleasca. Halal natiune.

23 octombrie 2020 8:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.