Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

RAND Corporation, o organizaţie care a realizat un studiu comandat de autorităţile americane, susţine că ar fi necesare o serie de ajustări ale strategiei aliate la Marea Neagră, în contextul unei agresiuni ruseşti tot mai evidente în zonă. În plus, una dintre concluzii ar fi că, în prezent, SUA nu se pot baza decât pe România pentru contracararea Rusiei la Marea Neagră.

În studiul intitulat „Rusia, NATO şi securitatea Mării Negre” se analizează modul în care trei aliaţi NATO aflaţi în zona Mării Negre, Bulgaria, România şi Turcia, percep şi sunt în stare să reacţioneze la activităţile ostile ale Rusiei. Între altele, studiul RAND Corporation are la bază şi rezultatele unui joc de stat major cu scenariul unei crize militare, care a avut loc în iunie 2018. Conform documentului, „este foarte probabil ca România să fie dispusă şi capabilă să contribuie la o iniţiativă militară regională în Marea Neagră”.

Integral pe AdevărulComentarii

Păi, mai fraier ca romînul nu-i niciunul! Cine-ar mai fi atât de prost să-și ofere teritoriul național drept teatru de război între ruși și hamericani? Ba să-și și ofere tineretul drept carne de tun?! Și nu numai tineretul... Pe urmă, dacă se găsește vreo minte luminată, care să scoată Românica din această capcană, neprietenii noștri n-ar întâzia o clipă să pună iarăși placa cu trădările și lipsa de recunoțtință a românilor. Se cunoaște îndeobște că soarta României după al doilea război mondial a fost pecetluită la Yalta, de către Churchill, care a acordat lui Stalin 90% din controlul asupra României în schimbul păstrării de către Marea Britanie a 90% din controlul asupra Greciei. Această tranzacție n-a fost însă decât un mizilic lăsat de SUA în traista englezilor. Marea trădare a Europei de Est, care a fost cât pe ce să ducă la înghiterea întregii Europe de către Stalin s-a produs încă din 1943, la Conferința de la Teheran a Puterilor Aliate, când, într-o dulce frățietate, care l-a uluit chiar și pe Churchill, paraliticul președinte hamerican Roosevelt a convenit cu Stalin ca SUA să dețină controlul asupra Oceanului Pacific, iar Uniunea Sovietică asupra Europei! Acum, cele două mari puteri evită să se lupte pe teritoriile lor învecinate, Alaska și Siberia, preferând să devasteze tot Europa de Est, în special România, care e la doi pași de Crimeia, românii fiind cei care au mai cucerit o dată această fortăreață militară sovietică, dar pentru Germania! Asta ecce însă o altă poveste, pe care puțin o știu: bătălia pentru fortăreața Bastion, cheia cuceririi Sevastopolului și a controlului asupra Mării Negre, atât de necesar lui Hitler.

22 octombrie 2020 6:59

Oltean Vor carne de tun, din partea fraierilor. Ce treaba au SUA, aflata la zeci de mii de kilometri cu Marea Neagra ? Sa fim lasati in pace !

22 octombrie 2020 4:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.