Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fiecare bucureștean plătește în jur de 3.000 de euro pe an, costurile poluării aerului în Municipiul București, conform unui studiu al Alianței Europene pentru Sănătate Publică (EPHA).

Suma plătită de bucureșteni este de două ori mai mare decât în celălalte orașe europene, unde costurile ajung la aproximativ 1.250 de euro pe an, conform cercetării EPHA. Aceste costuri au fost stabilite cuantificând valoarea monetară a deceselor premature, a îngrijirilor medicale pentru afecțiunile provocate de poluare şi a zilelor de muncă pierdute în 432 de oraşe europene, transmite AFP.

Conform acestui raport, realizat de firma CE Delft pentru Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA), un ONG cu sediul la Bruxelles, poluarea îi costă pe locuitorii oraşelor europene peste 166 miliarde de euro în fiecare an.

Astfel, analiza a avut în vedere cei trei poluanți principali ai aerului, respectiv dioxidul de azot, ozonul și particulele. De asemenea, au fost luate în calcul costurile directe cu îngrijirile medicale şi cele indirecte precum reducerea speranţei de viaţă sau maladiile cu care se confruntă locuitorii orașelor poluate, precum bronşitele cronice grave.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.