Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Raportul săptămânal publicat de Institutul Național de Sănătate Publică este mai sărac decât cel de săptămâna trecută și nu cuprinde informații despre numărul noilor focare ori detalii despre cazurile pe fiecare județ în parte.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a publicat raportul săptămânii 41 ce cuprinde datele oficiale înregistrate până la data de 18 octombrie. În ciuda interesului crescut al opiniei publice privind creșterea alarmantă a numărului de noi infectări cu Covid-19, raportul este mai sărac în informații decât cel al săptămânii anterioare.

În mod inexplicabil, din document au dispărut informațiile despre numărul de noi focare apărute în ultimele 7 zile și date despre unitățile în care se manifestă (spitale, școli, instituții publice, centre de asistență, operatori economici, cluburi sportive, etc.)

Date privind gradul de ocupare a paturilor în unitățile medicale din țară, cu referire la locurile din Terapie Intensivă dar și din spitalele-suport Covid-19 nu se mai regăsesc în noul raport săptămânal întocmit, la fel cum au dispărut și informațiile privind rata de infectare la mia de locuitori. Documentul nu conține nici cifrele oficiale ale îmbolnăvirilor și deceselor pe fiecare județ în parte, informații ce indicau cât de aproape este o zonă de rata de infectare de 3 la mie de la care se aplică restricții potrivit legii.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.