Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Impactul economic va fi puternic și în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus iar acest lucru va genera probleme grave pentru sute de mii de societăți comerciale și angajații acestora.

”Un număr de peste 500.000 de şomeri şi mai mult de 300.000 de firme ar putea intra în insolvenţă sau faliment în perioada următoare, în condiţiile în care impactul economic al COVID-19 pentru companii şi angajaţi va fi foarte puternic, iar efectele se vor resimţi abia începând de anul viitor.”, se arată într-un studiu întocmit de REI Finance Advisors, companie de consultanţă specializate în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piaţa din România, citat de News.ro.

România ar putea să atenueze efectele economice negative prin atragerea rapidă a fondurilor europene puse la dispoziție în contextul sprijinirii mediului de afaceri comunitar. Până acum, potrivit sursei citate, România a atras un total de 12,8 miliarde euro, puțin peste 42% din totalul alocat țării noastre, cu mult sub gradul de absorbție al celorlalte state europene, bani alocați prin programele de finanțare 2014 – 2020.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.