Este scandal în PSD, după ce „baronul” de Vrancea căzut în dizgrație, Marian Oprișan, a pus la cale, marți, un adevărat puci. El nu a ținut cont de deciziile șefului său de partid și, deși nu mai este liderul organizației locale, a convocat o ședință și s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat. În plus, la ședință a fost votat „în unanimitate” și un lider nou al organizației PSD Vrancea, deși Marcel Ciolacu, președintele partidului, îl desemnase marți pe Angel Tîlvăr la conducerea filialei județene. Acesta a fost însă revocat din funcție și înlocuit cu un altul, Vasile Carnariu.

Marcel Ciolacu i-a reproșat lui Marian Oprișan că a pierdut alegerile în județ pentru că a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Ca urmare,  i-a luat funcția de președinte al organizației Vrancea și și-a asumat el funcția de președinte interimar. În plus, liderul PSD i-a transmis lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa. Marți, conducerea PSD a decis ca vicepreședintele organizației Vrancea, Anghel Tîlvăr să preia, interimar, funcția de președinte.

Organizația PSD Vrancea anunță însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul de DIGI24, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, deschide lista PSD Tulcea pentru Senat: „Chiar dacă, din algoritmul de calcul stabilit ca urmare a rezultatului PSD Tulcea la alegerile locale, nu avem alocat un post de senator pe o poziție eligibilă, acest lucru mă motivează și mai mult”, anunță pe Facebook Eugen Teodorovici, citat JURNALUL NAȚIONAL.

Pe de altă parte, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății și ministru al Tineretului și Sportului, a anunțat că nu va mai candida la alegerile parlamentare din decembrie, după ce DNA a cerut ridicarea imunității deputatului, acesta fiind cercetat într-un dosar de trafic de influență și luare de mită. Procurorii DNA au anunțat, într-un comunicat în care nu au indicat numele suspectului, remarcă ANTENA3, că au solicitat Camerei Deputaților ridicarea imunității unui deputat, fost ministru al Sănătății, bănuit de fapte de corupție.

Suspectul cercetat în acest dosar este Nicolae Bănicioiu, iar perioada la care se referă procurorii DNA este 2012-2014, atunci când Bănicioiu era ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Ponta, amintește DCNEWS. După ce DNA a publicat acuzațiile, deputatul Nicolae Bănicioiu a reacționat. „Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!

Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor. Inteleg că odată cu începutul  campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!

Imi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil ca să scape au inventat fapte. Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!", a fost răspunsul lui Nicolae Bănicioiu, citat de ANTENA3.

Și lista depusă de PNL pentru alegerile parlamentare arată câteva surprize de la PSD printre candidați. PNL i-a răsplătit cu locuri pentru viitorul Legislativ pe aleșii din opoziție (PSD-ALDE), care i-au sprijinit în momente limită, precum votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, anunță DCNEWS.

Este vorba despre foștii miniștri din guvernele PSD-ALDE: Viorel Ilie, Toma Petcu, Daniel Constantin care acum candidează sub sigla PNL. De asemenea, mai mulți senatori și deputați aleși în 2016 pe listele PSD și ALDE candidează acum sub umbrela PNL. Îi amintim aici pe Elena Hărătău, Andrei Alexandru, Eugen Gioancă, Cristina Burciu, Ioan Chisăliță, Liviu Ioan Balint,  Mircea Banias, Florică Ică Calotă.

Cînd a devenit preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu avea eticheta că a fost cel care-i căra puştile de vănătoare lui Omar Hayssam, amintește COTIDIANUL. Acum, pentru că şi-a făcut bine treaba în operaţiunea de aducere în conducerea PSD a tuturor „oamenilor Sistemului”, Ciolacu ar merita o altă etichetă: „Pâlnia”.

Cu ajutorul lui Ciolacu, deja au fost introduşi direct în conducerea PSD Vasile Dâncu, fost vicepreşedinte în Guvernul Cioloş, Sorin Grindeanu, cel care a generat prima moţiune „PSD contra PSD”. Acum, pesediştii s-au trezit pe cap și cu Alexandru Rafila, care a şi fost pus pe primul loc în lista candidaţilor pentru parlamentare!

Dincolo de faptul că acesta a fost şi încă mai este una dintre portavocile lui Klaus Iohannis în materie de coronavirus, pe care, cel puţin formal, PSD îl acuzase că, alături de Cercel, Arafat şi Vela, au dus la proasta gestionare a pandemiei, Alexandru Rafila mai are o bubă serioasă care trebuia să-l facă incompatibil cu PSD, susține COTIDIANUL! Este vorba despre faptul că Alexandru Rafila a participat la Protestul împotriva PSD, generat de Ordonanţa 13 în februarie 2017!


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.