Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei în guvernarea PSD în perioada în care acest partid era condus de Liviu Dragnea, autorul celebrei Ordonanțe 13, care a scos zeci de mii de oameni în stradă la proteste, se va ocupa de acum înainte, tot restul vieții sale în activitate, de legile pe care parlamentarii urmează să le voteze.

Acesta a fost a fost învestit de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, fiind validat cu 185 de voturi în favoarea sa. Alături de Iordache şi-au mai depus candidaturile Augustin Zegrean (41 voturi), fost preşedinte al Curţii Constituţionale, şi Ionuț Mazâlu (2 voturi), actual secretar al Consiliului Legislativ, precizează HOTNEWS.

Florin Iordache, în prezent deputat, unul dintre juriştii care au hăcuit legislaţia penală în era Dragnea, amintește ADEVĂRUL, a decis să candideze pentru preşedinţia Consiliului Legislativ, organism care dă aviz de legalitate propunerilor de legi iniţiate de parlamentari şi de Guvern, după ce nu a reuşit să mai „prindă“ un mandat parlamentar. Concret, conform unor surse din PSD, organizația Olt a partidului, condusă de secretarul general Paul Stănescu, nu l-a mai dorit pe Iordache pe liste.

Florin Iordache este inginer mecanic. În 1996 a intrat în politică și, pentru patru ani, a fost primar al orașului Caracal. Apoi, în anul 2000 a devenit deputat la București. Din Parlamentul de la București, Iordache a început să se înconjoare de diplome, susține NEWSWEEK. Astfel, în 2002 obține diploma de licență în drept la Craiova. Între București și Craiova sunt 228 de kilometri. Cu această diplomă, obținută la distanță, Iordache a devenit președintele Consiliului Legislativ.

Potrivit legii, „pot fi numiti in functiile de presedinte al Consiliului Legislativ, presedinte de sectie sau consilier persoane care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, cu pregatire juridica superioara, o buna reputatie profesionala si morala si o vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica”. Experiența juridică a lui Florin Iordache a fost dobândită după 40 de ani când a devenit și deputat.

Iordache este autorul Ordonanței 13 prin care a vrut să îl scape pe Dragnea de pușcărie și care a adunat sute de mii de oameni la proteste, amintește CURENTUL. A măcelărit legile justiției și a ajutat criminalii și violatorii să iasă din pușcărie înainte de termen. Florin Iordache și-a dat doctoratul în „relații economice internațională”, disciplină pe care nu o mai studiase anterior. Doctoratul a fost obținut la Chișinău cu o teză plagiată.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este acordată, practic, pe viață. Preşedintele acestei instituţii este numit prin votul senatorilor şi deputaţilor fără limită de mandat, fără să existe o procedură prin care să poată fi revocat. Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere, precizează CAPITAL. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani, s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ un sfert de secol, potrivit DIGI24. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei. A plecat în vara acestui an.

Iordache va face echipă la Consiliul Legislativ alături de alți trupeți din Guvernul Dăncilă, cum ar fi Toni Greblă, fost secretar general al cabinetului anterior și fost judecător CCR, anunță REALITATEA. Greblă conduce secția de Drept Privat din cadrul Consiliului Legislativ. Alături de Toni Greblă, și Mariana Moț îl va face pe Florin Iordache să se simtă ca „acasă”. Fosta judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, o apropiată a lui Iordache, este șefa secției de Drept Public.

Până acum, „rebranding”-ul PSD pare a se rezuma doar la o rotativă a cadrelor. Dacă pe Eugen Nicolicea liderul PSD, Marcel Ciolacu, a decis să-l tragă pe linie moartă, pentru Florin Iordache, celălalt artizan al măcelului legislativ din era Dragnea, a avut cu totul alte planuri, oferindu-i o funcție pe viață. Chiar dacă nu a mai prins loc pe listele pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu, neobositul „călău” de legislație penală va primi drept răsplată pentru serviciile sale o funcție pe viață.

Iar sinecura va fi pe măsura longevității în post, constată UNIVERSUL. Salariul anual al președintelui Consiliului Legislativ este de aproximativ 140.000 de lei (aproape 12.000 lei/lună). Mai mult, Consiliul Legislativ este chiar mai puternic decât Curtea Constituțională a României, pentru că, deși hotărârile CCR nu pot fi contestate, judecătorii constituționali au mandate limitate în timp.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia:  Sunteți de acord cu numirea lui Florin Iordache, autorul „ordonanței 13“, la conducerea Consiliului Legislativ?


Comentarii

Muie postacilor Psd Mai bou imputiti de postac Psd-ist @ursuleanu ce ma-ta dai vina pe PNL si Iohannis,,ca nu ei l-au recomandat pe jegul de Ciordache la sefia CL ci jegurile ale care te platesc adica hoti si penali Psd,,repede f.mm ma-ti dai vina pe alti ,,nu ce fac securisti Psd

21 octombrie 2020 15:16

Tara lui Mamaliga voda Dragi demonstranti din toata tara care ati iesit in corpore impotriva Ordonantei 13, iata cum Iordache va arata degetul mijlociu.

21 octombrie 2020 14:17

ursuleanu Florin Iordache este doar o sluga insipida, coada de topor securist /USR-ist/PNL-ista la Consiliul Legislativ.Ce l-a recomandat mafiei PNL-ist/Iohanniste sa-l duca in fruntea Consiliului Legislativ este tocmai asemanarea absolute cu alti mafioti PNL/-isti, de exemplu primarul PNL de la Iasi ..https://kmkz.ro/serioase/ciordache-si-pus-averea-pe-numele-fiicei-ca-sa-nu-il-intrebe-statul-paralel-cum-facut-o

21 octombrie 2020 11:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.