Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă susținută la Cotroceni despre fondul de relansare economică, proiect aflat în impas în acest moment, din cauză că Polonia și Ungaria se opun condiționării acestor bani de statul de drept. Președintele este optimist și spune că „lucrurile vor merge mai departe” și în 2021 „vom putea și noi să folosim acești bani europeni”.

„Aceste chestiuni au fost discutate la Bruxelles și, într-adevăr, în momentul de față negocierile între consiliu și Parlamentul European merg un pic mai greu. I-am încurajat pe toți să se reunească și să caute soluții pentru deblocare. Ar fi foarte păcat să pierdem vremea și să nu obținem fonduri europene fiindcă nu se găsește o înțelegere între Consiliu și Parlamentul European”, a declarat Klaus Iohannis.

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean In general, cele 4 state din "Acordul de la Visegrad" au o alta conceptie despre statul de drept, ca si Franta si Germania. Pana nu se defineste, la nivel de UE, ce insemna conceptul de "stat de drept", ele se vor opune stigmatizarii arbitrare, respectiv a conditionarii acordarii fondurilor europene folsind aceasta sintagma.

20 octombrie 2020 6:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.