PSD își face echipă de medici pentru alegerile parlamentare! După ce i-a adus în tabăra social-democrației pe Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, Marcel Ciolacu anunță și super-transferul unei alte somități în medicină. PSD încearcă să se rebranduiască. Pentru a câta oară? Noul șef al social democraților, Marcel Ciolacu, crede că a dat lovitura cu aceste personalități și introducerea acestora pe listele pentru alegerile parlamentare.

Și rectorul UMF Târgu Mureș, prof. Leonard Azamfirei, a „semnat” cu PSD și va fi pe listele formațiunii la alegerile pentru Parlamentul României, programate în 6 decembrie, anunță GÂNDUL. „Noi considerăm că lipsa cronică de specialişti în actualul Guvern este cea mai mare problemă a României şi a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ţinut cont de părerile specialiştilor şi au fost luate numai prin prisma unui interes politic şi electoral.

Scenariul roşu cu care se confruntă astăzi Bucureştiul dovedeşte acest lucru şi lipsa totală de soluţii, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii pandemiei. Ne aflăm în faţa celei mai mari crize sanitare şi, din punctul nostru de vedere şi al specialiştilor din PSD, una dintre cele mai mari crize economie”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Preşedintele PSD anunţase deja candidatura lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pe listele PSD la Senat. Streinu Cercel va fi locul 2 pe lista de la București, după Gabriela Firea, precizează DIGI24.

De asemenea, medicul Alexandru Rafila anunțase, la rândul lui, că va candida pe lista PSD pentru Camera Deputaților, amintește ROMÂNIA LIBERĂ.

Unul din cei mai bine cotați specialiști, alături de Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila se poate lăuda și cu o avere considerabilă, susține IMPACT. Din declarațiile sale de avere reiese faptul că ar avea nouă conturi bancare în valoare de 350,000 euro, acțiuni la Transgaz , dar și la o bancă. Valoarea acțiunilor se ridică la 440,000 lei.

În afară de acestea, conform declarației din 7 august 2019, ar mai avea trei apartamente și cinci terenuri la Otopeni, Crevedia, Râșnov și Corbeanca. În afară de cele trei apartamente Rafila mai deține o casă de locuit la Râșnov. Cu toate încasările de la instituțiile medicale la care activează, plus încasările din dividente, Alexandru Rafila ar fi strâns anul trecut 350.778 lei, adică 29.231 lei lunar, asta însemnând aproximativ 6.300 euro pe lună.

NEWSWEEK prezintă și cum și cum a fost plătit Rafila de marile companii de medicamente pe filiera fundației lui Streinu-Cercel. Un aparent inofensiv contract de „servicii medicale (cercetare)“ încheiat de profesorul Alexandru Rafila cu Fundația „Prof. Dr. Matei Balș“ ascunde ceva malign: fundația este una privată, controlată de Adrian Streinu-Cercel, iar banii vin de la marile concerne medicale ale lumii.

La prima vedere, nimic ciudat. Deși, totuși, parcă ar fi ceva ciudat: profesorul Rafila este și salariat al Institutului "Prof. Dr. Matei Balș", de ce ar avea nevoie de un contract cu fundația omonimă? De fapt, Fundația "Prof. Dr. Matei Balș" nu are nici o legătură cu Institutul "Prof. Dr. Matei Balș", ci exclusiv cu Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului.

Prin aceste noi propunei parlamentare, PSD, prin Marcel Ciolacu, a vrut să dea o lovitură de imagine, susține CAPITAL. A anunțat cu surle și trâmbițe înregimentarea în partid a lui Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS. Totul vine la pachet cu trecerea pe linie moartă a câtorva personaje de tristă amintire. Este vorba despre Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Florin Iordache, Carmen Dan sau Viorica Dăncilă. Aceștia nu vor mai prinde locuri pe listele PSD pentru alegerile din iarnă.

PSD nu se dezminte și încearcă să se rebranduiască. Pentru a câta oară? La 30 de ani de la Revoluție, urmașii lui Ion Iliescu încearcă din nou să-și șocheze electoratul înaintea alegerilor parlamentare. Niciodată nu le-a reușit până acum. De la Ilie Năstase și până la Alexandru Rafila, social democrații de astăzi au pus all-in pe așa zise vedete și au dat un chix uluitor.


Comentarii

Cristi Bă, dar pana acum nu ati vazut cat este de bogat? Dacă se inscria in ciuma galbena pnl ista, taceati ca mortul in papusoi. Miroase a rahat de la o posta.Eu nu-l simpatizez nici pe rafilatul asta ,nici pe arafat, cercel , marinescu , imbru ptr ca prea ne-au mintit si au prpofitat de pe urma covidului, dar articolele voastre cam put a rahat pnl-ist comandat.

20 octombrie 2020 21:01

solo Pai asta n-are nevasta, copii? Nici macar din flori? Atunci de aia e asa bogat. PSD-istilor, parca ziceati ca aia care n-au copii nu sunt buni sa conduca tara!? Sau numai cand era vorba de Iohannis era valabila concluzia voastra, caci cat a fost Iliescu v-a durut in kur ca n-avea copii.Ce zici Olguto? Nu-l ajuti tu pe Rafila? Poate mai poti!

20 octombrie 2020 18:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.