Un val de cereri de pensionare a fost înregistrat, în prima lună a noului an școlar, iar șefii Inspectoratului sunt în alertă. Potrivit inspectorului școlar general adjunct Ioan Puiu, rata de pensionare din acest an școlar este mai mare față de alți ani. Creșterea punctului de pensie este principal explicație pentru numărul foarte mare de cereri de pensionare înregistrate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Spre exemplu, zece cadre didactice au motivat creșterea punctului de pensie în cererile lor de pensionare. Faptul că din ce în ce mai mulți profesori se cer la pensie se explică și prin aceea că doresc să scape de stresul cursurilor, inclusiv cele online, de riscul îmbolnăvirii având în vedere pandemia de noul coronavirus, de scenariile roșii și, în general de situația mereu fluctuantă din sistemul de învățământ românesc.

„Au început să curgă cererile de pensionare de vreo două săptămâni. Deși acești profesori, aflați la vârsta pensionării, au cerut continuitate pentru acest an școlar, acum s-au răzgândit și vor la pensie. Observăm o rată de pensionare mai mare față de alți ani, și asta pentru că punctul de pensie a crescut foarte mult, iar pensia a devenit mai atrăgătoare decât catedra”, a declarat inspectorul școlar adjunct Ioan Puiu.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.