Cele mai recente estimări arată că, în cel mult 20 de ani, Statele Unite și Rusia vor avea o confruntare în zona din jurul Mării Negre, iar România va fi practic pe linia frontului. Sub conducerea președintelui Iohannis, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis, în ultima sa ședință, modul în care va fi pusă în practică Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada anilor 2020-2024, precum și un program de perspectivă intitulat Armata 2040.

.Strategia aprobată de CSAT prevede trei etape, prima dintre ele fiind finalizarea Programului de modernizare Armata 2026. A doua etapă este implementarea noilor tehnologii și reorganizarea Armatei României pentru acțiune multi-domeniu (termen de finalizare 2032) iar a treia etapă este finalizarea Programului Armata 2040.

“Analiza strategică a apărării s-a derulat printr-o abordare interdepartamentală și interinstituțională, într-o perioadă în care provocările la adresa securității și apărării au căpătat noi valențe, iar procesele de planificare strategică inițiate acum vor influența securitatea și apărarea regională în următoarele decenii - consolidarea capabilităților militare ale Federației Ruse în regiunea Mării Negre, desfășurarea procesului de reflecție strategică la nivelul NATO, aprobarea unei noi strategii și adaptarea posturii Alianței, inițierea procesului de relocare a unor forțe SUA în Europa, toate suprapuse peste efectele pandemiei de COVID 19”, a anunțat, după ședința CSAT, un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Peste 20 de ani vom gavari în rusa, fie vom șkipui în ingliș, Sau poate în arabă, în turcă, în swahili, sau, cel mai probabil, în rromali...

16 octombrie 2020 13:37

Nu în 20 de ani, ci în maxim 5 ani, România trebuie să devină „Elveția de la Marea Neagră”. Dacă nu, ne așteaptă neantul. Vechea Dacie s-a aflat pe traseul principal al năvălirii pustiitoare a popoarelor barbare din Asia spre Imperiul Roman. Ca prin miracol, geto-dacii au rămas înfipți ascunzișurile Munților Carpați și în desișul pădurilor milenare ce se întindeau de la Viena până la gurile Dunării transformându-se, după „un mileniu de întuneric”, în poporul român. De data aceasta, fără obținerea statutului de neutralitate, ori pierim în holocaustul nuclear și nu numai, provocat de ruși și de americani, ori ne pierdem în malaxorul globalizării, care presupune dispariția națiunilor, metișizarea Europei prin imigrație și reducerea drastică a populației globului. Dar ce să înțeleagă din toate astea un tineret care nu mai învață istorie și se lasă cu plăcere spălat pe creieri prin intermediul feisbucilor și celorlalte rețele sociale, care îi droghează pe cei tineri cu distracție și distrugerea oricăror repere morale, intelectuale și naționale

15 octombrie 2020 19:45

v Inca sper ca nu o sa mai fie pe post de presedinte Ghiolbanis, atunci, chiar cu sustierea fortelor din occident.

15 octombrie 2020 16:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.