Camera Deputaților dezbate astăzi proiectul de lege privind acordarea stimulentului de risc pentru cadrele didactice în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia de specialitate a emis aviz favorabil.

Stimulentul de risc pentru cadrele didactice mai are nevoie doar de votul deputaților pentru a trece de Parlament, după ce în Senat s-a votat în favoarea acordării acestuia. Deputații vor vota astăzi proiectul de lege care a trecut cu brio de Comisia pentru Muncă și Protecție Socială, unde s-a obținut un aviz favorabil cu majoritate de voturi după introducerea mai multor amendamente.

După ce va trece de votul plenului Camerei Deputaților, stimulentul de risc se va acorda începând cu anul școlar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior.

Personalul didactic va primi maxim 2.000 lei pe lună în timp ce personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic va încasa 1.500 lei pe lună. Banii se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care beneficiarii îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.