În Capitală, toţi candidaţii PSD care au pierdut primăriile vor fi recompensaţi cu funcţii în Parlament, în frunte cu Gabriela Firea. Şi PNL are o strategie identică: Adrian Moraru şi Cristian Băcanu, înfrânţi la sectoarele 3 şi 5, vor candida pentru Camera Deputaţilor, la pachet cu Violeta Alexandru, şefa organizaţiei Bucureşti, susţin surse politice pentru Adevărul.

Lista PSD la Senat în Bucureşti va fi deschisă de Gabriela Firea, care a pierdut Primăria Capitalei în competiţia cu Nicuşor Dan. În campania electorală, Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că i-a trădat pe bucureşteni după ce în 2016 a plecat din Consiliul General pentru un loc în Camera Deputaţilor. Acum, Gabriela Firea face exact acelaşi lucru: merge în Senat, deşi putea rămâne lider al consilierilor generali PSD. Diferenţa dintre funcţii e imensă, în special din raţiuni financiare: un consilier general câştigă 200 de euro lunar, în timp ce un senator încasează 2.000 de euro. Plus vizibilitatea.

Dragoş Benea, liderul PSD Bacău, i-a propus Gabrielei Firea să candideze în oraşul natal tot pentru Senat, însă fostul primar general a declinat oferta. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Gabriela Firea şi-ar dori să candideze din nou la Primăria Capitalei peste 4 ani şi va în acest timp se va lupta cu Nicuşor Dan din Parlament.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.