Sunt câteva coincidențe între desemnarea lui Klaus Iohannis la președinția România și tam-tam-ul care se face acum cu Dominic Fritz, care te pun pe gânduri. Ceea ce se vehicula cu ani în urmă despre fostul primar al Sibiului și despre faptul că venirea lui în fruntea statului nu va fi întâmplătoare s-a adeverit.

Inclusiv vorbele sibienilor care afirmau că Iohannis nu este ceea ce pare și că ne bucurăm degeaba, căci încă nu i-am văzut răutatea, s-au confirmat. La nici un an de la preluarea mandatului, nume sonore din politica europeană deja afirmau că Iohannis nu mai este ardeleanul așezat în care a pozat, care chibzuiește mult înaintea luării unei decizii.La ce s-or fi referit? Și că, oricum, gălușca fusese înghițită: își dăduseră acordul pentru desemnarea lui.

Nu cred în teoria conspirației, după cum nici în coincidențe nu cred. Există însă momente strident de asemănătoare, care construiesc scheletul a ceea ce urmează să se întâmple. Se profită de lipsa culturii politice și, în mod special, de naivitatea oamenilor. Dar, dincolo de orice, se caută a se trage folos de pe urma tendințelor mai degrabă induse decât naturale. Criticați ani de-a rândul pentru xenofobie, românii și-au descoperit, brusc, xenofilia. Nimic din ceea ce este autentic românesc nu mai este bun. Contează doar marfa de import, inclusiv în materie de președinți.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.