Opt copii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au fost ridicați de Poliția Constanța din curtea unui liceu, duși la secție și amendați pentru că intraseră în incinta unității de învățământ fără respectarea normelor legale de acces.

Opt copii de 14 – 16 ani care învață în licee de renume din Constanța au fost săltați vineri seara din curtea unui liceu, băgați în duba de Poliție, duși la Secție și amendați cu câte 250 lei fiecare. Polițiștii au considerat că aceștia au încălcat legea atunci când au intrat în curtea școlii fără a respecta normele legate de acces.

„Polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces. Cei 8 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Precizăm faptul că astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.”, au anunțat polițiștii.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.