Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Subvențiile pentru studenți au fost majorate. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine și cantine cu 10% pentru a contribui la implementarea măsurilor de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Monica Anisie a spus că măsura vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice. Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine și cantine se alocă proporțional cu numărul de studenți, în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, potrivit Mediafax.

De subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

Guvernul României a decis și alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru cămine și cantine.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.