Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociatia victimelor incendiului din clubul Colectiv, Colectiv GTG 3010, afirmă că, la 5 ani de la tragedie, autorităţile statului român nu au schimbat nimic şi, mai mult, din cauza tergiversărilor din justiţie, Cristian Popescu Piedone, condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare în Dosarul Colectiv, a candidat şi conform datelor provizorii, a şi câştigat Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

„La 5 ani de la Colectiv, multumită justiţiei, vom comemora cu Piedone primar. Mulţumim statului, politicienilor şi justiţiei”, afirmă reprezentanții asociaţiei într-o postare pe Facebook.

Ei remarcă faptul că joi, 1 octombrie, intrăm în luna care ne va aminti mereu de Colectiv. „Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales este un bun prilej de analiză a acţiunilor instituţiilor statului român.

Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în aceşti 5 ani. Am vrea să ştim ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spaţiilor publice. Am vrea să ştim cum se construieşte acum în România. Am vrea să ştim ce a schimbat IGSU în autorizare şi control, ce pași a făcut în domeniul prevenţiei. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătătii? Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arşi. Ce avem după 5 ani? Am vrea să ştim ce s-a schimbat în 5 ani în spitalele morţii noastre. Şi am mai vrea să ştim de ce după 5 ani nu avem vinovaţii în puscărie”, scriu reprezentanţii Colectiv GTG 3010.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.