Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele parțiale ale alegerilor locale, furnizate de Biroul Electoral Central, pentru algerile din București, oferă o viziune extrem de interesantă a efectelor fracturii care a avut loc, în ultimii ani, pe scena politică, în special pe partea stângă a eșichierului. Spre deosebire de partea dreaptă, care a făcut un compromis major pentru a câștiga Primăria Capitalei, zona de stânga nu a reușit să se așeze la aceeași masă, pierzând cel puțin două primării de sector, până la închiderea ediției, și Primăria Generală.

Deși PSD a pierdut funcția de primar al Capitalei, formațiunea a obținut cel mai mare scor pentru Consiliul General al Municipiului București. Conform rezultatelor parțiale, PSD a primit 32,40 la sută din voturi, în timp ce USR-PLUS a luat 26,27 la sută. PNL, partid aflat la guvernare, susținut de președintele Klaus Iohannis, a obținut un scor considerat de mulți ca fiind rușinos, de doar 19,37 la sută. Chiar și aliate, cele două partide “anti-PSD” nu au o majoritate absolută în noul Consiliu General, însumate ele controlând, în acest moment, doar 45,64%. Diferența ar putea-o face PMP, care a obținut 8 procente.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.