Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armenia a declarat legea marțială și și-a mobilizat populația masculină, duminică, după ciocnirile cu Azerbaidjanul pentru regiunea separatistă Nagorno-Karabakh, în care surse din ambele părți au raportat decese.

Autoritățile din Nagorno-Karabakh, o regiune preponderent etnică armeană din Azerbaidjan care și-a declarat independența în 1991, au anunțat, de asemenea, legea marțială și au mobilizat populația masculină după ciocniri pe care cele două părți și le-au reproșat reciproc.

Armenia a declarat că Azerbaidjanul a efectuat un atac aerian și de artilerie asupra Nagorno-Karabakh, iar Azerbaidjanul a răspuns că a răspuns bombardamentelor armene.

Activiștii armeni pentru drepturile omului au declarat că doi civili, o femeie și un copil, au fost uciși de bombardamentele azere. Baku a declarat că un număr nespecificat de civili azeri au fost uciși și șase au fost răniți, iar Nagorno-Karabakh a transmis că 10 dintre angajații săi militari au fost uciși.

Ministerul rus de externe, mediator în decenii de conflicte între Armenia creștină majoritară și în principal Azerbaidjanul musulman, a cerut ambelor părți să înceteze imediat focul și să poarte discuții.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.