Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 au scos la suprafață un adevăr dureros pentru PSD. Social-democrații au pierdut un număr mare de primării, dar și de consilieri locali și județeni. Așa cum a subliniat și Ludovic Orban la închiderea urnelor, ziua de astăzi a însemnat o victorie zdrobitoare în fața celor care au deținut atâția ani controlul la nivel local. Practic, s-a schimbat harta politică a României și nu doar PNL se poate bucura cu aceste rezultate.

Ținând cont că datele prezentate mai jos nu sunt finale și că trebuie să așteptăm numărătoarea voturilor, putem trage însă o concluzie despre ce a însemnat votul de astăzi. Din cele 256.042 de persoane care au candidat la aceste alegeri, majoritatea câștigătorilor sunt din tabăra PNL și USR-Plus.

Ludovic Orban a exprimat, la finalul zilei, că alianța politică din care face parte și PNL a câștigat la nivel național 1.500 de primării, peste 50% din consiliile județene și între 17 și 20 de primării reședință de județ. Un bilanț fabulos, dacă este să ne uităm după ultimele rezultate la alegerile locale înregistrate de liberalii care s-au prezentat singuri în fața electoratului.

Integral pe Playtech ImpactComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.