Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe parcusul zilei de ieri, debordând de optimism, liderii PNL și ai Alianței USR PLUS vorbeau de o prezență ridicată la vot și rezultate bune pentru ambele partide. De partea cealaltă a baricadei, reprezentanții PSD mai degrabă s-au ascuns și au refuzat să facă declarații. Inclusiv candidata la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a decis să se ferească de ochii presei și să voteze la o altă oră decât anunțase oficial.

Undeva între 45-50% prezență la urne și câștigarea alegerilor în fiefuri tradiționale ale PSD. Cam acestea erau așteptările liderilor PNL și USR PLUS contactați de România liberă ieri, în ziua alegerilor locale într-un singur tur de scrutin. Aliați pentru capitală, USR PLUS reproșează însă PNL că nu a acționat suficient pentru modificarea Legii electorale astfel încât alegerile să aibă loc în două tururi de scrutin. Aceasta l-ar fi ajutat pe candidatul propriu, Nicușor Dan, în lupta sa pentru Primăria Capitalei.

,,Cred că cea mai mare susține pentru Nicușor Dan era votul în două tururi de scrutin. Dacă astăzi era un vot în două tururi, respiram puțin mai ușor pentru că, în al doilea tur de scrutin, ar fi intrat doar primii doi clasați. Ar fi fost ajutorul cel mai mare pe care îl puteau da, nu numai domnului Nicușor Dan, ci intregii Românii,” a declarat deputatul USR Claudiu Năsui pentru România liberă. Năsui a subliniat că presiunea primarilor din teritoriile controlate de PNL a fost mare astfel încât Legea să nu fie modificată.

Liberalii au refuzat însă pentru moment să dea apă la moară useriștilor pe tema alegerilor în două tururi. Deputatul PNL Florin Roman a susținut: ,,PNL a fost cel mai fidel susținător a lui Nicușor Dan, de la început. Nu o să comentez până mâine nimic rău despre colegii de la USR, dar zilele astea vor fi importante și pentru ei pentru că vor înțelege și ei ce înseamnă viața de partid și să ai un partid construit”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.