Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a intrat în vizorul DNA, după megatunul dat sub paravanul ajutoarelor trimise în Republica Moldova. Afacerea a constat în cumpărarea de către Ministerul Sănătății a unor măști de protecție de la compania din subordine, Unifarm, cu adaosuri de peste 70%. Este de așteptat ca sesizările Curții de Conturi către DNA să vină în cascadă, având în vedere cele 243 de ilegalități descoperite în starea de urgență.

La aproape o lună de la depistarea ilegalităților flagrante comise de instituțiile statului pe perioada stării de urgență, Curtea de Conturi a făcut, în sfârșit, prima sesizare către DNA. Ținta sesizării este chiar ministrul Sănătății, care a patronat o tranzacție stupefiantă, în care ministerul și compania sa au adus pagube uriașe la bugetul de stat. Dacă în celelalte cazuri de achiziții ilegale se poate invoca, cu greu, neștiința, urgența sau prioritatea, în afacerea ajutor pentru Republica Moldova nu putem vorbi decât despre o schemă bine pusă la punct.

Suma care s-a aflat în joc, de 16,5 milioane de lei, a fost scoasă din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, iar adaosul de 71% practicat în vânzarea măștilor de către compania Ministerului Sănătății, Unifarm, către Ministerul Sănătății a afectat atât bugetul de stat, cât și Republica Moldova, care a beneficiat de o cantitate redusă de materiale de protecție.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.