Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Date preliminare ale unor studii științifice amănunțite sugerează că ceea ce se știa până acum despre riscul de transmitere a coronavirusului în școli ar putea fi total eronat. Universitatea Brown a constatat că ratele infecției cu noul coronavirus în rândul studenților și profesorilor, pe o perioadă de două săptămâni începând cu 31 august, au fost de 0,075%, respectiv 0,15%.

Deși campusurile universitare din întreaga țară s-au luptat cu focarele de coronavirus în ultimele săptămâni, noi date preliminare sugerează că situația ar putea fi mai puțin gravă pentru tinerii studenți și profesorii lor, potrivit unui raport al Washington Post.

Cercetătorii Universității Brown au lansat miercuri primul lor ansamblu de date din noul tablou de bord național al datelor de răspuns școlar la Covid-19 al universității, care a fost creat în parteneriat cu administratorii școlari din toată țara pentru a urmări cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor. Cercetătorii au descoperit că, într-o perioadă de două săptămâni începând cu 31 august, aproximativ 0,22% dintre studenți și 0,51% dintre profesori au avut un caz confirmat sau suspect de coronavirus.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.