Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri votul prin care Parlamentul a decis ca pensiile să fie majorate cu 40%: “Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce-am depășit-o. Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești.”

Aceste afirmații par să vină din anii cei mai negri ai guvernării portocalii, când orice critică la adresa politicii de austeritate a Guvernului Boc era întâmpinată imediat în termeni duri, finali: ”iresponsabilitate”, ”inamicul public” etc. Ele arată că, față de anii 2009 – 2012, PNL (fostul PDL) nu și-a schimbat cu absolut nimic obiceiurile politice, că susține în continuare aceeași politică a austerității, care a condus la sărăcirea a milioane de români.

Declarațiile lui Orban vorbesc despre felul în care ar arăta o guvernare PNL după alegerile parlamentare. Deocamdată, Guvernul nu-și permite să adopte măsuri economice prea dure de teamă că electoratul va reacționa negativ și-i va trimite, din nou, pe liberali în opoziție.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.