Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conștienți că în cele aproape trei luni de învățământ on-line din perioada stării de urgență elevii nu au acumulat mai nimic, profesorii au început să predea acum materia din anul școlar trecut. Sindicatele din Educație cer Ministerului să se ia măsuri pentru ca învățământul să se desfășoare față în față, sistemul on-line fiind un obstacol în acumularea de cunoștințe a elevilor.

Profesorii au intrat într-un fel de maraton al predării, în care încearcă cu disperare să recupereze materia pierdută în lunile stării de urgență. Golurile în acumularea de cunoștințe a elevilor trebuie acoperite rapid pentru a se putea trece la materia nouă, ne spun reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

”Toți profesorii, când și-au planificat materia, au pus în primele săptămâni de școală reactualizarea cunoștințelor și, acolo unde nu au fost acoperite conținuturile, predarea conținuturilor. Își asigură ideile ancoră așa cum trebuie, astfel încât noile cunoștințe să aibă continuitate, să nu fie goluri în pregătirea elevilor.

Deci recuperează materia și apoi vor preda materia nouă. Nimic nu poate înlocui învățarea față în față și noi tot sperăm că se vor lua toate măsurile care sunt necesare pentru a se asigura învățarea direct la școală, în scenariul verde. Trebuie să apelăm la acest scenariu roșu doar în situații extreme, când nu putem altceva.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.