Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În timp ce tabletele n-au ajuns încă la elevi iar școala online funcționează prost, Senatul României face demersuri pentru a-și cumpăra laptopuri noi.
Senatul României a lansat, pe site-ul de licitații publice, o procedură prin care va cumpăra 145 de computere portabile (laptopuri) în valoare totală estimată de 588.235,29 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 29 septembrie 2020, iar criteriul de desemnare a furnizorului va fi prețul cel mai scăzut.

Din calcul reiese că un laptop pentru un senator, cumpărat prin această procedură, va costa circa 4000 de lei. Este un preț destul de ridicat pentru un asemenea produs, mai ales ținând cont de faptul că va fi o achiziție mare, la care orice furnizor ar aplica și discount-uri.

Indemnizația unui senator fără nicio funcție de conducere depășește 18.000 de lei lunar, iar un consilier parlamentar are un salariu lunar care poate depăși 10.000 de lei. În asemenea condiții, grija statului român de a le cumpăra laptopuri noi senatorilor sau consilierilor lor (pentru că nu se știe clar cine sunt cei care vor primi în dotare noile computere) poate fi considerată exagerată.

La polul opus se situează achizițiile de aparatură informatică pentru școli și pentru elevi, care este absolut necesară pentru derularea de cursuri online.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.