Marcel Ciolacu vine cu o nouă modalitate prin care Guvernul Orban poate face rost de bani pentru majorarea punctului de pensii cu 40 de procente. Acesta este de părere că această modalitate este sustenabilă și nu afectează deloc bugetul României.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Bacău, că actualul Guvern poate face rost foarte ușor de bani pentru creșterea punctului de pensie cu 40 de procente. Concret, liderul PSD este de părere că Guvernul condus de Ludovic Orban poate face rost de bani pentru pensii dacă impozitează prin OUG pensiile speciale și dacă folosește banii aflați deja în buget.

„(Mărirea cu 40% a punctului de pensie) Este sustenabilă, nu afectează în niciun fel bugetul României. Există un capitol în buget, „Acțiuni Generale”, la Ministerul de Finanțe, unde veți descoperi acești bani. E adevărat, sunt ținuți ca pușculiță electorală pentru alegerile din decembrie. Pot da și o ordonanță de urgență să impoziteze pensiile speciale și intră de îndată în vigoare și își fac rost de bani”, a declarat Marcel Ciolacu.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.