Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Paracetamolul este un antiinflamator, folosit, de regulă, pentru a reduce febra sau pentru diferite dureri ușoare, sub nicio formă în cazul celor care caută senzații tari. Oamenii de știință însă trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că 2 tablete de paracetamol trezesc dorința de a participa la acțiuni periculoase, potrivit unui nou studiu.

Înaintea studiului, cercetătorii au cerut celor 189 de participanți, să evalueze gradul de risc implicat în diferite situații, cum ar fi parașutism, scufundări, sărituri cu parașuta sau schimbarea carierei după 30 de ani, scrie Daily Mail.

Toate persoanele cărora li s-a administrat paracetamol în prealabil au considerat aceste activități lipsite de pericol, spre deosebire de cele care au primit un tratament placebo, care au considerat toate activitățile foarte periculoase.

Poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală

De asemenea, aceștia au fost mai deschiși la a-și sacrifica salariul pe o zi pentru a paria la o cursă de cai decât ceilalți. ”Pentru o lungă perioadă de timp, am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, însă acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a explicat autorul studiului, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.

Oamenii de știință susțin că paracetamolul poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală.


Comentarii

Muie antena 3 Nu am intales nimic din acest articol,,care e pericolul ,pai de la o proasta de jurnalista de la antena 3 nu intelegi nimic ce vrea sa zica jurnalisti de cacat la antena 3,,

24 septembrie 2020 10:53

v Credeam ca studiul este a unor engleji. Cred ca noi avem altfel de Paracetamol. Multi Romani au luat Paracetamol cu duiumul si nu s-au plins de astfel de efecte.

23 septembrie 2020 16:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.