Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până la urmă este o chestiune de etică socială. Plăteşti un aparat bugetar supradimensionat, de 1,3-1,4 milioane de persoane, cu salarii medii de 4-5000 de lei, sau ridici pensiile, dintre care 2 milioane de pensii sunt sub un milion de lei? În perioada stării de urgenţă, când mare parte dintre bugetari au stat acasă, ţara a funcţionat bine mersi. Fără „aportul” lor. De ce n-ar funcţiona aşa şi în continuare?

Calcule electorale greşite

Din declaraţiile lui Ionel Dancă rezultă că guvernul este conştient că trebuie făcută o restructurare a aparatului bugetar, dar o amână pentru la anul. Probabil din raţiuni electorale. Dar 5,2 milioane de pensionari au fost luaţi în calculele electorale? Şi ei votează peste câteva zile. Exact după declaraţiile belicoase ale premierului şi alţi miniştri, din care rezultă că ţara intră în faliment dacă se măresc pensiile cu 40%. Nu intră în faliment, dacă se iau banii de la cei 30% dintre bugetari care ard gazul degeaba. Plimbă hârtii.

Tot în perioada stării de urgenţă s-au văzut rezervele colosale pe care le are administraţia în zona informatizării. Funcţionarii au fost înlocuiţi, în mare parte, de aplicaţii online, prin care cetăţenii şi-au rezolvat problemele fără să stea la coadă la ghişee. Ştim cu toţii că ne putem plăti facturile online, fără bătaie de cap. Am încercat să-mi plătesc impozitele prin ghişeul.ro şi n-am reuşit.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.