Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, după ce au fost confirmate 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre cei infectați, 32 sunt beneficiari ai serviciilor căminului iar 7 sunt angajați, precizează Prefectura Constanța.

Ei sunt asimptomatici și au fost internați în spitalele din județ.

Cazurile au fost confirmate de la finele săptămânii trecute și până în prezent.

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive”, menționează sursa citată.

Au fost testate sute de persoane, angajați și rezidenți ai Centrului de îngrijire
După confirmarea primelor cazuri, DSP Constanța și conducerea căminului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane, beneficiari și personal, să fie testate.

Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu coronavirus.

După declararea focarului de COVID-19, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor iar DSP Constanța a început o anchetă epidemiologică.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.