Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rachetele Patriot ale SUA, care au ajuns în România săptămâna trecută, ar putea prezenta un pericol real pentru țara noastră, anunță experții militari. Presa din Rusia scrie că sistemele de rachete defensive instalate în țara noastră vor deveni ținte ale Rusiei în cazul ipotetic al unui atac împotriva României.

Agenția rusă de știri TASS, care citează ziarul Izvestia, amintește că România a primit primul sistem de rachete „Patriot” din cele 4 cumpărate. Recepția s-a făcut în prezența premierului Orban, a ministrului apărării Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, potrivit Digi 24. Se amintește, de asemenea, că ele vor fi complementare scutului anti-rachetă de la Deveselu, instalat în 2015. România și alte țări din sud-estul Europei leagă acest proces de reechipare cu tehnică americană de o posibilă amenințare care poate veni pe flancul estic al alianței NATO.

În general, România, ca și alte țări din Europa de Sud-Est, de exemplu, Bulgaria, au intensificat în mod activ cooperarea militară și tehnică cu Occidentul. Pe lângă reechiparea aliaților săi din Europa de Est și de Sud, SUA ar putea crește numărul propriilor contingente militare.

Expertul rus Ilya Kramnik, de la Consiliul Rus de Afaceri Internaționale, afirmă că probabil Moscova va răspunde la poziționarea rachetelor Patriot în România. „Astfel de lucruri nu pot fi ignorate. Probabil se va acorda mai multă atenție capabilităților aeriene ale flotei de la Marea Neagră și Diviziei de Sud a Armatei, în sensul dispunerii de sisteme defensive. Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar capabile să neutralizeze sisteme de rachete și radar”, a specificat Kramnik, potrivit Izvestia.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.