Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic recomandă tortul de mere. ”Servit cu înghețată, cremă de vanilie sau frișcă poate fi un desert de zile mari”, susține dr. Bilic.

”Tarta de mere cu fundul in sus
Prajiturile cu mere sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, niste Cenusarese ale cofetariei. Nici strudelul nici placinta si nici marul in aluat, oricat ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admiratie. O exceptie totusi exista- tortul de mere, probabil cel mai simplu si mai dietetic tort din lume:)

Daca tot e sezonul merelor, faceti din ele o sarbatoare! Caramelizati zahar intr-o cratita si asezati in ea mere intregi, curatate de coaja si samburi. Umpleti-le cu stafide, scortisoara sau dulceata de cirese amare, presarati unt si la cuptor cu ele! Cand s-au rumenit turnati deasupra pandispan si mai bagati-le o tura la cuptor.

In final rasturnati cratita pe un platou si...ta-da...tortul e gata:)

O coroana aurie de mere coapte pe un blat pufos si galbior, armonie de toamna, nu alta! Servit cu inghetata, crema de vanilie sau frisca poate fi un desert de zile mari”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.