Epidemia de coronavirus va mai dura, nu este nici pe departe aproape de final, spun medicii epidemiologi din România aflaţi în linia întâi în lupta cu virusul.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei-Balș" din București, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, apreciază că pandemia de coronavirus se va termina abia în anul 2023, anunț care dă fiori reci tuturor românilor, potrivit mediafax.ro.

Cercel: Într-un timp nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi unităţi COVID-19

Astfel, până atunci, toate spitalele din ţară vor deveni unităţi medicale de suport COVID, mai este de părere managerul de la Institutul Matei Balş.

"Dată fiind situația, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!", a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel: 21 de copii cu COVID, la secţia ATI

Reputatul medic a vorbit şi despre copiii intenați în secția ATI a unității medicale pe care o conduce, precizând, totodată că este indicat ca toată lumea să lupte contra pandemiei, nu doar doctorii.

"Sunt 21 de copii internați astăzi (marți - n.r.). Foarte puțini. Protocoalele de tratament la părinți și copii sunt diferite. Variază în funcție de greutatea pacientului", a precizat medicul.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.