În toată lumea, fenomenele meteorologice extreme sunt tot mai frecvente. Fie că vorbim despre inundații catastrofale, furtuni violente, ninsori abundente, incendii sau tornade, acestea lovesc tot mai des și tot mai puternic. De vină, sunt în principal, schimbările climatice provocate de încălzirea globală.

Ceea ce până mai ieri păreau manifestări meteo neobișnuite par să devină ceva curent. Și 2020 este un an al extremelor, un an al recordurilor. În următorii 10 ani, numărul de zile caniculare din București s-ar putea dubla.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie: Pe 1 septembrie am înregistrat la nivelul temperaturilor maxime cele mai ridicate valori de până în prezent – 39,3 grade Celsius la Zimnicea, 39,1 la Giurgiu.

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean Masurile luate - compensari pentru agricultorii afectati de seceta - bani aruncati in van. Mai bine lacuri de acumulare pe rauri + sisteme de irigatii puse (sau re-puse) in functie. Stim cu totii despre distrugerile / furturile din sisteme, dar nu se iau masuri realiste de remediere + extindere. Masurile minimale luate au un puternic iz electoral.

4 septembrie 2020 10:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.