După hidroxiclorochina, contriversatul medicament considerat de unii specialiști nepotrivit în lupta cu coronavirusul chinezesc, cât și Remdesivirul, cel mai folosit tratament, s-au dovedit cu eficiență limitată, speranța pentru un medicament dedicat Covid-19, boala produsă de SARS-CoV-2, era foarte mare.

Acum, dezamăgirea este pe măsurăm întrucât laboratoarele franceze Sanofi au anunţat marţi că testul clinic internaţional în faza a 3-a asupra eficienţei medicamentului Kevzara în tratarea formelor severe de COVID-19 nu a avut rezultate concludente, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Faza a 3-a a testelor, fază în care medicamentul este testat pe un număr mare de subiecţi, „nu şi-a atins criteriul de evaluare principal şi nici pe cel secundar, prin comparaţie cu un placebo şi, în ambele cazuri, şi prin comparaţie cu îngrijirile medicale oferite de obicei în spital”, a indicat grupul farmaceutic francez într-un comunicat.

Deocamdată, nici Sanofi şi nici laboratorul american Regeneron, care au dezvoltat împreună acest medicament lansat în 2017 împotriva poliartritei reumatoide, „nu preconizează şi alte teste clinice asupra Kevzara în tratamentul COVID-19”, se precizează în comunicat.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

tavarisci oltean esti in confuzie accentuata monsher. articolul vorbeste despre tratament (adicatelea buline, pastile, pilule pe care le bagi pe gat cand esti bolnav), iar muscalu se da rotund cu vaccinu (ala de-l bagi in vena preventiv sa nu iei boala).

1 septembrie 2020 15:07

Oltean Se pare ca rusii sunt mai aproape de adevar. dar cum sa recunosti asa ceva ? Tot ce vine din Est este putred, deoarece nu aduce venituri marilor companii.

1 septembrie 2020 14:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.