În apropierea anotimpului rece, experții din domeniul sănătății se tem pandemia de Covid-19 s-ar putea „hibrida” cu sezonul gripei, rezultând într-un scenariu de coșmar al contagiunii. Dar o anumită tendință legată de evoluția virusului gripal în luna aprilie pare a indica o situație interesantă.

Subiectul a fost abordat în podcast-ul „The Daily” al cotidianului The New York Times, într-un dialog purtat de Michael Barbaro, realizatorul emisiunii, și Donald J. Mcneil Jr., editorul paginii de știință și sănătate al publicației.

Întrebat de Barbaro dacă este îngrijorat de faptul că virusul gripal ar putea face „front comun” cu infecțiile Covid-19, Mcneil Jr. oferă un răspuns abrupt: „Nu”. Argumentele? Trebuie să ne întoarcem puțin în aprilie, când pandemia începea să cucerească planeta.

„Sunt medici care sunt de acord cu mine. Gripa nu stă pe loc, nu se ascunde în țară pe parcursul anului. Gripa călătorește. Migrează în emisfera sudică și lovește acolo în mijlocul iernii. Și apoi revine în toamnă. Dar transmiterea gripei a ajuns la zero în această țară (Statele Unite – n.r.) în a treia săptămână a lunii aprilie, timpul carantinei. A făcut pur și simplu implozie, până la zero. Și apoi nu a mai pornit spre sud”, explică jurnalistul.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.