O femeie se agață cu disperare de bastonul forțelor de ordine, dar polițiștii anti-revoltă nu au milă și îi rup steagul. Este o imagine din timpul demonstrației de la Minsk, de miercuri, 26 august, împotriva lui Alexandr Lukașenko, președintele belarus acuzat că a fraudat alegerile pentru a-și conserva puterea. După ce fotografiile au făcut înconjurul lumii, ziarul german Bild a identificat-o.

Nina Baghinskaia (73 de ani) locuiește într-un mic apartament din centrul orașului Minsk. Dimineața are grijă de nepotul ei, apoi iese în stradă și se alătură celor care protestează zilnic în capitala Belarusului.

”Mascații m-au înconjurat miercuri, în timpul demonstrației de lângă Biserica Catolică. I-am spus șefului comandamentului că sunt în țara mea, iar ei se comportă ca niște fasciști.

Integral pe LibertateaComentarii

Ași vrea și eu să știu? Măi amărâtule, tu care au două clase ca trenul, vrei să spui că fascismul e liberalism emancipat? De unde pula calului ai mai scos aberația asta ineptă? Deci tu spui că nu există o definiție a fascismului? Păi, dacă termenul fascism e definit clar ca și cuvânt, atunci nu crezi tu că există și o definiție a fascismului? Orice dicționar explicativ ar oricărei limbi vorbită pe această planetă trebuie să conțină și definiția fascismului. Dar tu care ești convins că liberalismul e cu totul altceva, ești nu numai îndobitocit, ești complet idiot de fapt. Ași? Ași vrea? Zici tu acolo, ași vrea? Tu ce faci? Joci un șeptică, 66, sau poker? Du-te undeva să-ți dea niște muie un binevoitor, că altceva nu meriți.

29 august 2020 23:59

Victor Conrad "-am spus șefului comandamentului că sunt în țara mea, iar ei se comportă ca niște fasciști". Asi vrea si eu sa stiu cum se comporta fascistii... mai ales ca nu exista o definitie exacta a fascismului! Pana la proba contrarie, fascismul este doar o forma autoritara, cu mult mai liberala si tolertanta decat comunismul!

29 august 2020 16:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.