12 studenţi români au fost, pentru o vară, stagiari la Facebook. Povestea lor a început în primăvara acestui an, când compania din Palo Alto a trimis în România doi reprezentanţi care să recruteze tineri studenţi pentru stagii plătite de 3 luni. La sfârşitul a două zile în care au intervievat sute de aspiranţi ei i-au ales pe cei 12 norocoşi, care pe timpul verii au lucrat ca interni în cadrul celei mai mari reţele de socializare din lume. Aceştia au povestit, pentru gGândul, ce a însemnat pentru ei să împartă acelaşi birou cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg vine zilnic la birou, îmbrăcat în jeanşi şi încălţat cu papuci Adidas, aşa cum este înfăţişat şi în filmul "The social network", spune Cristina Petrovici, studentă la Universitatea din Bucureşti, care s-a întors recent din America, unde a lucrat ca intern la Facebook timp de trei luni, pe postul de programator.

Miliardarul poartă mereu un tricou gri, despre care se zvonea că ar fi acelaşi, spune ea, însă Mark a demontat această speculaţie, spunând că este un om simplu şi că are aproape 50 de tricouri la fel şi chiar 50 de perechi de jeanşi acelaşi model. Zuckerberg le-a povestit angajaţilor cum o dată a fost provocat de un prieten să poarte timp de un an cămaşă şi cravată. "A acceptat provocarea, însă nu s-a mai simţit la fel de creativ îmbrăcat în ţinută formală, iar când a revenit la tricou şi jeanşi s-a simţit mult mai destins", povesteşte Cristina Petrovici.

Fondatorul Facebook, mai spune ea, obişnuieşte să vină la birou pe jos, mai ales atunci când îl aduce la muncă pe Beast, căţelul lui alb.

Nu este însă singurul lucru nonconformist. Zuckerberg "organizează în weekend-uri grătare la el acasă, unde uneori îi invită pe interni. Anul acesta însă au fost aproape 400 de studenţi din toată lumea în internship la Facebook şi nu ar fi încăput toţi într-o singură seară acasă la Mark, iar ca să nu discrimineze pe nimeni a împărţit invitaţii pe mai multe serii", spune românca.




Integral pe Mediafax



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.